Aşk ancak hissettiğinde anlayabileceğin konuşabileceğin ve üzerinde düşünebileceğin bir olgudur.
Bazen birbirine bakan bir çift görürsün ve gözlerinde ışık sana aşk varmış dedirtir. İçini bir umut ve sıcaklık kaplasa da o anda o gözlerden biri sana ait değilse yinede aşk değildir hissettiğin. Bir umuttur aşka dair. Filmlerde ekranlarda dayatılan aşk hikâyeleri sadece kurgudur. Gerçeğin yakınından bile geçmez. Sadece insanların aşk masallarına inanmaları için kurgulanmış birer senaryodur onlarda umuda dair.
İzleyenler yaşmak yerine umut etmeye başlarlar mükemmel aşkı. Ama mükemmel aşk diye bir şey yoktur. Aşk vardır sadece. İyi, kötü, güzel, çirkin, tutkulu, şehvetli, öfkeli, bazen nefret dolu… belki de tüm duyguların en fırtınalısı… ama asla sakin değil.
Aşık olacak kadar cesursan kendi aşk felsefeni yaparsın yinede diğer fırtınaları bilemezsin.
Bu yüzdendir ki aşkın felsefesi tartışılabilir. Her insan kendinden yola çıkarak bir çıkarsamada bulunur. Ve o yüzdendir ki aşk üzerine bunca söz söylenmiştir. Üzerine şarkılar şiirler yazılmış, filmler çekilmiş. Herkesin bahsedip çok az kişinin yaşayabildiğini bir duygu olarak evreni sonuna kadar üzerinde konuşulacak bir olgu aşk.
"Gönül, çalamazsan aşkın sazını,ne perdeye dokun, ne teli incit
Eğer çekemezsen gülün nazını ne dikene dokun ne gülü incit..."
bazılarına göre ise aşk diye bir şey yok... Aslında onlar sadece kendilerini kandırıyor
anlamdım şim di zeyno bu taş bana mı??? bide benim isteğim ne miş onu da pek enlamdım ama neys eteşekkurler
ben sadece her şeıyn para da olduğuna inan biriyim
paran var sa şk ta var dır parak yok sa ne aşk var dır nede başka bişi ...
yoo ben sana bir şey demedim
ama düşüncen yanlış para varsa aşk vardır diye bir şey yok her şey para ile bitmiyor.....
(sen bana aşkın felsefesi de varmı diye araştır demişsin yaa onun için paylaştım)
"Gönül, çalamazsan aşkın sazını,ne perdeye dokun, ne teli incit
Eğer çekemezsen gülün nazını ne dikene dokun ne gülü incit..."
ya arkadaşlar biraz etrafa bakın gerçekten bazı insanlar için aşk maddi bazı insanlar için de gerçekten gönüldden ama ben etrafa bakıomda çokaz kaldı seven insan herşey maddi olmuş bu da aşkı öldürüyo bana göre
Nefreti ;
Sevgiden Daha Çok Severim Çünkü ; Nefretin Sahtesi OLmaz !