?ok duygusal olduklar? i?in birlik olamazlar...
Duygusall?k biraz da do?u toplumlar?na has bir durumdur. Do?u k?lt?r?n? ya?ayan toplumlar?n da d?nya ?zerindeki durumlar? ortada...
Teknolojileri geli?mi? ?lke toplumlar?nda duygusall??a yer yoktur, genelde ger?ek?ilik hakimdir...
birazda kendi cebimizi d???nd?m?zden olacak arkada?lar, hep bana dedi?imizden dolay?.
Akıl insanların bağıdır; aşk bu bağı çözendir,
Akıl der ki, taşkınlık etme!
Aşk der ki, teklifsiz davran!
--------------------------------------------------
(Noktayı Şems Hazretleri - Veciz Şiir)
Yoklu?un oldu?u yerde birlik ve dirlik olmaz dostlar;k?y ve insan? s?zde her zaman fakirin yan?nda olan mevcut sistem taraf?ndan -her ne kadar onlar hala k?yt?r?k bir siyasi parti bayra??n? milli bayrak gibi evlerinin damlar?na assalar da- tamamen unutulmu?tur.Bunun en son ?rne?i okul m?d?r? olacak ?ahs?n bir k?s?m ta??mal? gelen memleket ?ocuklar?n?n servislerini kald?rmak olmu?tur.Sahipsizlik had safhada anlayaca??n?z dostlar;sahipsizlikten kast?m ?nce kendi kendimize sahip ??kmak.Yoksa o insanlar?n tek sivil toplum kurulu?u olan spor kul?b?n? kendi ki?isel menfaatleri i?in kahve gibi i?leterek,o y?renin iyili?ini d???nen insanlar? k?st?rerek,mahalle serserilerine yatakl?k yaparak olacak ?ey de?ildir bu en ba??nda..Birle?tirici olmakt?r,i?i "bir bilene" b?rakmakt?r,iyi olan? korumak,kendini yeti?tireni el ?st?nde tutmakt?r..Neyse,anlad?n?z siz onu:))
Sevgili Adam Gibi Adam Nick'li Arkada??m Dedikleri ?ok Do?ru Ama Peki Sen Bu Toplum ??in Bu K?y ??in Ne Yapt?n ?nce Ondan Ba?layal?m. ?imdi B?y?ksr?'l? Kime Sorsan A?a?? Yukar? Hepsi Ayn?s?n? S?l?yo , Yok O ?le Yapt? Yok Bu B?le Yapt?, Ya Arkada?lar B?rakal?m Ba?kas?n? ?nce Kendimizi De?i?tirelim. Birlik Olmak Birarada Durmak Hakketten ?ok Zor Bir ?? ?ok Zor Bir Meziyet, D?nyan?n En Zor Mesleklerinden Biri, Bunuda Ba?arman?n Alt?nda Yatan Olgu Belli Kriterlere Uymak, Bizik Duygusunu Ortaya ??karmak. (Ayn? Zamanda Kim Oldu?unu Bilmiyorum Kendinden Bahsedersen Belki Tan?r?m.)
Kim oldu?um ?nemli de?il;o k?yde do?up b?y?mesem de k?y?n? ve insan?n? ?ok seven,f?rsat buldu?u her zaman ziyaret eden,da?-ta?,dere-tepe gezmekten b?y?k keyif alan,son dura??n?n da baraj manzaral?,havadar:) S?r Mezarl??? olmas?n? isteyen biriyim.
?ncelikle bahsetti?im ??renci servisi konusunda de?i?en bir ?eyler ya da farkl? bir durum var m? bilmiyorum.Ancak,duyduklar?m do?ruysa bug?ne kadar yurdum insan? bu yanl?? durumu d?zeltmek i?in ne yapm??t?r?Kim oldu?unu bilmesem de ?ok b?y?k bir ihtimalle bran??ndan dolay? mevcut "iktidar" taraf?ndan o mevkiye getirilen okul m?d?r? ?st?nde herhangi bir bask? kurulmu? mudur?K?y Muhtar? ne yapmaktad?r?
K?sacas? k?y?n kalk?nmas?,olumlu y?nde geli?mesi k?y ?ocuklar?n?n okumas?na,herhangi ?nemli bir mevkiye,bir k??e ba??na gelmesine ba?l?d?r.
1-) Bunun en son ?rne?i okul m?d?r? olacak ?ahs?n bir k?s?m ta??mal? gelen memleket ?ocuklar?n?n servislerini kald?rmak olmu?tur.Sahipsizlik had safhada anlayaca??n?z dostlar;sahipsizlikten kast?m ?nce kendi kendimize sahip ??kmak.Yoksa o insanlar?n tek sivil toplum kurulu?u olan 2-) spor kul?b?n? kendi ki?isel menfaatleri i?in kahve gibi i?leterek,o y?renin iyili?ini d???nen insanlar? k?st?rerek,mahalle serserilerine yatakl?k yaparak olacak ?ey de?ildir bu en ba??nda..Birle?tirici olmakt?r,i?i "bir bilene" b?rakmakt?r,iyi olan? korumak,kendini yeti?tireni el ?st?nde tutmakt?r..Neyse,anlad?n?z siz onu:))
benim bildi?im kadar? servisleri Valilik kald?rm??t?r. ni?in kald?rd???na gelince k?? aylar?nda yollar?n buzlanmas? ve ula??m? etkileyecek ?ekilde yolar?n bozulmas? nedeniyle da?obas?ndan gelen ??renci servisi ipteal edildi.
ayr?ca: da?obas?ndan gelen t?m ??rencileri valilik hi? bir ?cret talep etmeden yat?l? okula kay?t yapt?rabilmeleri i?in her imkan? sa?lam?? bulunmaktad?r. kahramanmara? valili?inin vermi? oldu?u bu imkan? ka? ki?i yararland? derseniz benim bildi?im 1 ki?i, okullar a??l?rken daha sonra kay?t yap?l?p yap?lmad??? konusunda bilgim yok. di?er ??renciler, ya babaler? g?? etmi?tir, kimisi akrabalar?n?n yan?nda ?ocuklar?n? b?rakm??t?r.
buyuks?r spor kul?b? bana g?re b?y?ks?r k?y?nda yap?lmayan bir i?i yap?yor sizin aksine, bu kul?b?n tarihinde hi? bir fazla ba?ar?s? olmamas?na ra?men bu derne?i y?neten ki?ilerin en birinci vazifesi birlik ve beraberli?i sa?lamak, bug?n kul?pte, yine bu ?evrenin tahmini 20 ki?i futbol oynamakta ve onlara bizim b?y?klerimizden nas?l bir ders ald?ysak onu aktarmaktay?z.
dernek olarak kim gelmi?te ?unu yapal?m bunu yapal?m dedi de yapmad?k. s?yleyin bana ben de cevap vereyim.
o zaman size bir teklifin var, gelin bir ?enlik d?zenleyelim yaz?n, bu derne?in ad? alt?nda var m?s?n?z?
sevgili adam gibi adam karde?im. okul m?d?r? hakk?nda s?ylediklerinize kat?lm?yorum. bende okul m?d?rl??? yapt?m. valilik veya milli e?itim uygulanmak ?zere yaz? verir. m?d?rlerde uygular. ya m?d?r?m ?u servisi kald?ral?m m? kals?n m? diye sormazlar.biz b?yle uygun g?rd?k derler.
Salih abi seni destekliyorum...Yaz?n dernek i?in u?ra? verdim...Ama maalesef tam te?ekk?ll? bir ?eyler yapamad?k...Yani biz bu birlik ve beraberlik i?in bu siteyi kurduk D?nyan?n neresinde olursa olsun s?rl?lar birlikteliklerini g?stersin diye...Herkes yapaca?? bir icraat varsa l?tfen bu fikirlerini a??k?a ortaya koysun...Biz de o fikri b?y?y?p geli?tirelim...
( Salih abi seni destekliyorum...Yaz?n dernek i?in u?ra? verdim...Ama maalesef tam te?ekk?ll? bir ?eyler yapamad?k...Yani biz bu birlik ve beraberlik i?in bu siteyi kurduk D?nyan?n neresinde olursa olsun s?rl?lar birlikteliklerini g?stersin diye...Herkes yapaca?? bir icraat varsa l?tfen bu fikirlerini a??k?a ortaya koysun...Biz de o fikri b?y?y?p geli?tirelim... )
yukarda hilmi nin yazd??? gibi, bir ka? arkada? olarak son iki-?? y?l i?inde ?ok fazla ?al??ma yapmaya ?al??t?k ama yeteri deste?i bulamad?k.
Arkada?lar G?rd???m Kadar?yla Herkes Bir?eylerden Dertli. ?ncelikle ?unu S?yleyebilirim, Bu Konuda G?r?l?yoki Site Amac?na Ula?acak Buras? s?r ?nsan?n?n Tart??ma M?nazara Etme Yeni Fikirler ?reterek K?y?m?ze Katk? Sa?lamas? Amac? ?le Kurulmu?tur. Bu Sitede Eme?i Ga?an Arkada?lar?ma Te?ekk?r ederim ?ncelikle. Fakat Daha ?yi Bir B?t?nl?k Sa?lamak ??in Daha Fazla Ki?iye Ula?mal?y?z. Herkesi Bu ?at? Alt?nda Toplay?p Birbirimiz Daha ?yi Anlamal?y?z. ?enlik Olay?na Gelince Ne Zaman ve Nerde Yap?lmas? Konusunda Bir Fikir Birli?i Yap?p Herkesin Kat?laca?? Bri Yer ve Tarih Belrlemeliyiz.
Sevgili Ailer,
?uan yap?lacak en iyi ?ey bu sitenin nitelikli ?ye say?s?n? artt?rmak...
ondan sonra buras? bir dernekten daha aktif ve faydal? olacakt?r...
bir de baz? sorunlar dile getirilecekse bunlar? yap?c? bir ?slupla ortaya koyup ve kendimizce ??z?m yolunu da ifade edersek faydal? bir ?eyler yapm?? oluruz...
?b?r t?rl? s?rekli ele?tirirsek bo?una k?rek sallam?? olaca??z zann?mca...
Ali Karde? Sana Kat?l?yorum, fakat bu nitelikli demek bir nevi baz? arkada?lar? d??lama gibi bir ?ey olmu? bence ayr?m yapmaya gerek yok s?r insan? her kim olursa olsun gelmeli buraya.
Anl?yorum karde?. Bazen b?le a??klamas? olmad???nda yanl?? anl?yoruz, ama genel anlamda g?zel bir d???nce ben s?rl?y?m diyen t?m dostlar?m?z kat?ls?n buraya. O Yolda ?al??ma Yapal?m.
benim bildi?im kadar? servisleri Valilik kald?rm??t?r. ni?in kald?rd???na gelince k?? aylar?nda yollar?n buzlanmas? ve ula??m? etkileyecek ?ekilde yolar?n bozulmas? nedeniyle da?obas?ndan gelen ??renci servisi ipteal edildi.
ayr?ca: da?obas?ndan gelen t?m ??rencileri valilik hi? bir ?cret talep etmeden yat?l? okula kay?t yapt?rabilmeleri i?in her imkan? sa?lam?? bulunmaktad?r. kahramanmara? valili?inin vermi? oldu?u bu imkan? ka? ki?i yararland? derseniz benim bildi?im 1 ki?i, okullar a??l?rken daha sonra kay?t yap?l?p yap?lmad??? konusunda bilgim yok. di?er ??renciler, ya babaler? g?? etmi?tir, kimisi akrabalar?n?n yan?nda ?ocuklar?n? b?rakm??t?r.
buyuks?r spor kul?b? bana g?re b?y?ks?r k?y?nda yap?lmayan bir i?i yap?yor sizin aksine, bu kul?b?n tarihinde hi? bir fazla ba?ar?s? olmamas?na ra?men bu derne?i y?neten ki?ilerin en birinci vazifesi birlik ve beraberli?i sa?lamak, bug?n kul?pte, yine bu ?evrenin tahmini 20 ki?i futbol oynamakta ve onlara bizim b?y?klerimizden nas?l bir ders ald?ysak onu aktarmaktay?z.
dernek olarak kim gelmi?te ?unu yapal?m bunu yapal?m dedi de yapmad?k. s?yleyin bana ben de cevap vereyim.
o zaman size bir teklifin var, gelin bir ?enlik d?zenleyelim yaz?n, bu derne?in ad? alt?nda var m?s?n?z?
[/quote]
Salih karde?ime tamamen hak veriyorum
ha bana gelince ben SIR'l? de?ilim ama 18 y?ld?r SIR'?n havas?n? ten?f?s ediyorum SIR'? benimsedim gen?li?imi evlili?imi ?ocuklar?m? ilk SIR'da sahip oldum.Bu nedenle bende yar? yar?ya SIR' say?l?r?m galiba san?r?m.